Erdei iskola tábor

Az erdei iskola tábor programunk remek lehetőséget biztosít az oktatási intézmények számára, hogy megtörjék az iskolai hétköznapok egyhangúságát, és egyszerre szolgáljanak élményekkel és ismeretekkel diákjaik számára.

Az erdei iskola tábor pozitívumait talán a következőképpen foglalhatnánk össze:

  • Lehetőséget teremt a tantárgyi tudás elmélyítésére, gyakorlati felhasználására; valamint a gyerekek játszva, észrevétlenül szerezhetnek újabb ismereteket.
  • A tábor az ismeretterjesztésen túl a természet megszerettetésének is a legjobb színtere. Általa a gyerekek megtanulják tisztelni és csodálni az őket körül vevő élővilágot.
  • A közös programok során jobban, több oldalról ismerhetik meg egymást - és ezzel együtt önmaguk képességeit is - a tanulók. Segít összekovácsolni az osztályközösséget.
  • Mindemellett a látnivalókban gazdag túrák, izgalmas megfigyelések, kalandok feledhetetlen élményt nyújtanak a résztvevőknek.

Programok, foglalkozások:

Vizes élőhelyek - a vízpart élővilága.
A Balaton keletkezése, kialakulása, növény és állatvilága.
Természet és környezetvédelem a Balaton régióban, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park.
Kőzetek, ásványok, talajtípusok.
A Balaton néprajza, műemlékek, híres emberek.
Térképismeret, tájékozódási- és túrázási ismeretek.
Gyalogtúrák és terepgyakorlatok.
Sport: foci, strandröplabda, asztalitenisz, sakk, csocso, biliárd.
Vetélkedő
Bátorságpróba, éjszakai akadályverseny.
Monda és mesemondó verseny.
Dal és játéktanulás: balatoni népdalok, népi játékok.

Mit kínálunk?

A fentieket mindhárom helyszínen tudjuk biztosítani. Szálláshelyeink - kedvező adottságaiknak köszönhetően - rendkívül változatos programokat tesznek lehetővé:

Balatonakaliban a tábor programjainak helyszínét a Balaton-part és páratlan szépségű, sok történelmi látnivalót kínáló balaton-felvidéki táj adja. Pálkövén a közelben elterülő Káli-medence különleges geológiai képződményeivel érdekes felfedezéseket, élményeket biztosít. A Balaton déli partján fekvő Szántód és környéke sok kulturális és népművészeti látnivalót kínál a táborozók számára.

A szakmai jellegű programok, előadások, vetélkedők, szakvezetés lebonyolítására a Balaton-felvidéki Nemzeti Park munkatársait kérjük fel. A programok megrendelését az érkezés előtt legalább egy hónappal írásban szíveskedjenek jelezni.

Tájékoztatás a táboroztatás során betartandó járványügyi megelőző szabályokról

Kedves Olvasó!

Az alábbi weboldalon részletes tájékoztatást olvashat a járvány miatti helyzetben a biztonságos tábor szervezés segítése érdekében

https://www.nnk.gov.hu/index.php/lakossagi-tajekoztatok/140-koronavirus-tajekoztatok

Szívesen vesszük javaslatait, tanácsit, hogy szálláshelyünk minél biztonságosabb legyen az itt tartózkodó vendégek számára.

bővebben »